søndag 26. august 2012

Working test, Andebu

I dag har vi vært på Working test i regi av Retrieverklubben avd. Vestfold. Dette ble arrangert på Sukke gård i Andebu. Vi hadde startnummer 7.

Post 1:
Enkeltmarkering med skudd, kast fra et jorde og ut i høyere gress.
Knallet på skudd, men fin apportering. Dommer sa han markerte godt. Obs! Være rolig og ta seg god tid fram til dommer.

Optimistisk tar vi fatt på post 1....
Litt betenkt på veien tilbake....
Post 2:
Søk. Hente 2 av 3 dummier, ca 20 m dypt felt.
Hentet første dummy greit, men måtte tisse først, heldigvis utenfor feltet. Søkte lenge og overalt og langt utenfor feltet etter nr 2, måtte kalle inn (kom tilbake i god fart heldigvis) og sende på nytt. Fant en dummy etter litt søking og kom raskt tilbake.

Post 3:
Enkel markering med skudd. Kast over en haug. Prøvde å øve ro mens andre gikk. Sprocket var høy og reagerte på andres skudd.
Knallet på skudd. Og fikk dermed ikke med seg kastet. Løp derfor til kasteren og startet søk der. Dommeren ville at vi skulle lykkes med noe og kastet en dummy bak han (han var på vei fra oss inn i skogen). Søkte litt etter denne, men fikk fert i vinden og apporterte fint.

Post 4:
Skudd og markering
Trente fortsatt ro på andres skudd mens vi ventet. Sprocket var nå så høy at han innimellom klynket.
Tok oss god tid på vei ut til dommer. Fikk tips fra dommer om å ha slakk line og heller nykke til når han faller ut. Men stort sett dreier det seg om: Timing timing timing!!! Her som i mye annet... Jeg må trene timing på belønning og korreks.

Han knallet på skuddet og kasteren kastet dermed ikke noen dummy. Jeg kalte han inn. Dommer tipset om å ha bånd rundt overkroppen før skudd når man skal unngå knall på trening. Han ville vise dette på Sprocket. Han knallet på dummy som ble sendt med lyd, men siden dommer hadde på båndet fikk han korrigert. Han kommanderte apport og Sprocket løp til kaster, startet søk derfra. Fant en dummy som han leverte, det ble kastet en ny dummy over på hodet på han mens han løp inn. Sendte han på denne, men da søkte han bare rundt helt tilfeldig så da ba dommer meg kalle inn og avslutte.

Må øve på innkalling for den sitter ikke hver gang. Må også øve på sitt og bli, helt tilbake til scratch nærmest for å unngå knallingen. Begynne med enklere forstyrrelser.

Etter BK var ferdig fikk vi se på AK/EK. Veldig gøy å se på ulike metoder å jobbe med hundene på, når det gjelder signaler osv. Det har vært en lærerik dag! Og jeg er stolt av Tone og Dina som tok en velfortjent 3.plass i BK! Gratulerer!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar