mandag 14. januar 2013

Lydighetstrening med to løpetisper

På dagens LP-trening i hallen var det to løpetisper på konkurransetreningen. Treningsgruppa har forresten byttet dag til mandager nå etter jul. Fordelen med dette er at vi har Renate Lund som instruktørhjelp annenhver mandag! Et flott tiltak av klubben :)

Vi startet med tannvisning og fellesdekk. Tannvisningen gikk veldig bra, han ble sittende. Sprocket ble liggende ved siden av ei av løpetispene. Det gikk overraskende bra. Jeg sto ganske nært slik at jeg kunne jobbe med snusing.

Resten av treningen trente jeg en del lineføring, enkeltøvelser og korte kjeder med fokus på at han ikke skulle falle ut mellom øvelsene. Naturlig nok ble det mye jobbing for å unngå snusing, snuta ble stadig vekk dratt mot gulvet. Men vi har mye bra momenter innimellom og jeg prøvde å være litt uforutsigbar ift belønningen. Prøvde også litt lek som belønning, men det var totalt uinteressant i dag.

Renate tipset om at ved innlæring av stå er det viktig at kastebevegelsen av godbit over hodet gjøres veldig liten slik at hunden lar seg lure de gangene man skal vente litt før godbit kastes. Kanskje dette er nøkkelen til vår mestring av denne øvelsen? Det er lurt å kaste godbit veldig raskt (nesten samtidig) etter kommando et par ganger først og deretter drøye litt for så å dra det lenger. Vi fikk dette tipset helt på tampen av treningen, så dette må vi teste ut neste gang.

Helt til slutt tok vi noen hopp over hinder. Han hoppet godt over fire planker, rene gasellen! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar