fredag 21. desember 2012

Rastløse hunder trenger hjernetrim

Vi har brukt formiddagen på å vaske huset til jul og bikkjene var passe rastløse. Siden det er nærmere ti minus ute, kostet vi på oss en god økt med trening i Drammen Hundepark. De har egentlig leketid på fredager, men siden det var lite folk tok vi ned veggen slik at vi fikk en del for oss selv.

Det var en liten utfordring bare å komme inn i hallen i dag. Den eneste hunden som var der var en løs Schäfer og de liker Sprocket absolutt ikke. Jeg rygget kjapt ut igjen og ventet til eieren hadde tak i hunden slik at vi kunne prøve å gå forbi. Men eieren klarte ikke å holde hunden og den kom mot oss. Sprocket reagerte ganske kraftig, han er veldig på forsvarsstien, men det forsto hverken Schäfer eller eier. Jeg forsøkte å få hunden vekk fra Sprocket og holde Sprocket bak meg, men det funket ikke så da måtte vi bare komme oss ut igjen. Stakkar Sprocket var helt satt ut, han tisset ned hele utsiden av døra... Han er virkelig usikker og pysete!

Vi burde kanskje sikret oss ved at eieren satt bånd på hunden før vi gikk inn. Vi er jo vant til at folk har kontroll på hunden sin når vi trener på DBHK sine tider. Jeg er veldig opptatt av at hundeparken skal være et trygt sted for Sprocket siden vi trener der mye. Heldigvis lander han fort igjen og mister ikke hodet lenge :)

Vi trente mye lineføring og stå, og siden vi var alene ble det en del fri ved fot. Sprocket formelig lyser og har så god kontakt! Han ser ut til å stortrives! Det tror jeg at jeg kan takke mitt eget målbevisste arbeid for, sammen med backup og tips fra konkurransetreningene. Det er så gøy at vi stadig har fremgang.

Stå-ene blir bedre og jeg kan sakke mindre på farten for at han likevel skal stanse. Vi trente også litt avstandskommandering og jeg kan stå et par skritt unna etter et par runder. Jeg tror kanskje at rolige kommandoer gjør at han beveger seg mindre mot meg. Vi trente også fellessitt og fellesdekk sammen med Astro og Christian.

For å gjøre noe helt annet, prøvde vi et dummykast mens Sprocket skulle bli sittende. Første gangen hadde jeg retrieverlina på, andre gangen hang den rundt halsen og tredje gangen var den slakk rundt halsen. Han satt som en påle! Fikk hente dummy siste gangen.

Jeg la ned en dummy og satt Sprocket et par meter unna. Selv gikk jeg noen skritt unna slik at jeg sto foran Sprocket som da hadde dummien på sin venstre eller høyre side. Jeg kommanderte han til dummien ved å peke med hånda samt si hhv høyre eller venstre ettersom hvor den lå. Dette fungerte kjempefint! Han løper rett ut. Nå kommer han til meg uten å nøle, avleverer og setter seg nesten på plass uten kommando. Nå er vi klare for å trene på penere avleveringer snart, tenker jeg.

Jeg forsøkte å trene utsending til kjegle. Når han kommer til kjegla blåser jeg stoppsignal og kommanderer stå. Vi måtte ha noen runder før han forsto tegninga. Han trekker noen skritt imot meg før han stanser. På sikt skal dette bygges sammen med foregående øvelse for å trene dirigering. Jeg forsøkte å sende han til høyre/venstre fra kjeglen uten at det lå dummy ute og han hørte på det. Vi fikk også trent litt ut-kommando de gangene han ikke gikk nært nok kjegla. Vi trenger ikke mange runder på dette før vi kan ha dummy på en side, tenker jeg.

Jeg kastet også dummy selv mens Sprocket satt helt løs ved siden av meg. Han rørte seg ikke en millimeter før han fikk beskjed. Flott apportering! Vi gjentok dette noen ganger og han beholdt roen.

1 kommentar: