søndag 14. oktober 2012

Jakttrening

I går trente vi jakt i Skoger. Det nærmer seg et par uker siden sist og Sprocket var ganske ivrig.

Vi startet med markeringer der hunden må løpe gjennom sivet. Siden Sprocket var såpass ivrig, ble det en liten knall på første kastet og han fikk dermed ikke laget seg noe godt minnebilde. Ikke fikk hundene noe særlig hjelp av vinden heller for det blåste ganske kraftig slik at evt fert fra dummien føyk langt avsted.

Da Sprocket kom gjennom sivet måtte han derfor søke nærmest på måfå etter dummien. Men han fant den og tok omvei rundt sivet på veg tilbake. Det ble ikke knall på neste markering, men allikevel måtte han søke litt da han kom ut av sivet. Mister de retningen idet de kommer ut i åpent terreng? Den andre hunden vi trente med jobbet på samme måte. Sprocket tok også omveien rundt sivet på vei tilbake denne gangen. Han måtte stoppe og sjekke ut en tue som en tispe hadde tisset på da...

Neste runde markering ble lagt opp litt lettere opp skråningen og med to store trær å danne minnebilde av. Her ble det terrengskifte fra kuttet strå til langt gress. Vinden var fortsatt ganske sterk. Han knallet på første kastet og måtte derfor søke seg fram til dummien. Neste gang tok jeg på retrieverlinen og lot han sitte rolig og danne seg et godt bilde før han fikk apportere. Nå gikk det mye bedre! Fant den litt raskere ihvertfall.

Etter litt ro ved sekken gjentok vi markering opp skråningen. Hadde bestemt meg på forhånd om å ikke la han apportere om han viste tegn til å være lett i baken. Men det gikk veldig fint begge gangene, ingen antydning til knalling og han satt rolig til han fikk kommando.

Nå begynner han å bli flink på å returnere uten seiersrunde eller annet tull så jeg kan nok begynne å shape inn en penere avlevering fra utgangsstilling. Vi trener allerede på at han skal holde dummien litt lenger (men dette gjør vi på stuegulvet foreløpig).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar