onsdag 10. oktober 2012

Lydighetstrening

Onsdager er lydighetsdagen med konkurransetrening i hallen. Vi startet med tannvisning og fellesdekk. Sprocket er litt for tilgjengelig på tannvisningen. Han letter såvidt på rompa, men strekker seg godt mot "dommeren". Fellesdekk gikk fint bortsett fra en liten snusing i bakken som jeg raskt korrigerte.

Vi jobbet mye med lineføring. Fikk flere gode tips og mye hjelp, så det løsnet skikkelig! :) Han hadde kontakt som jeg ikke har sett maken til noensinne, og det var utrolig gøy.

Vi trente noen runder med de andre øvelsene i klasse 1-programmet. Dekk fra holdt fungerte veldig bra. Hadde god fart ned i dekk og legger seg forholdsvis rett. På stå under marsj må jeg kommandere et tydelig "stå" og sakne farten for at han skal stoppe. På vei tilbake må jeg ikke gå for langt bak han for da vrir han seg.

Vi tok også hopp over hinder. To hopp på 40 cm og tre hopp på 50 cm. Han hopper fint med god klaring og kommer kjapt inn på plass.

På avstandskommandering har han en tendens til å sprette opp igjen og bestemme tempoet selv. Viktig å kontrollere dette siden det er dommer som bestemmer farten. Det er lov å bruke både tegn og muntlig kommando samtidig.

Ting som er viktig å huske på:
- løfte blikket, det er hunden som skal søke kontakten. Selvfølgelig lov å kikke ned innimellom, viktig å belønne kontakt!
- kobbelet skal holdes i venstre hånd.
- etter at dommeren har spurt om man er klar, er det ikke lov å kommandere f.eks "bli" dersom man har sagt at man er klar. Det blir dobbeltkommando.
- ikke start å gå uten blikk-kontakt.
- gå med godbit i lukket hånd nært beinet i snutehøyde for å jobbe inn at hunden skal følge bevegelsene.
- ved inntrening på avstandskommandering er det lurt å føre godbit over hodet på hunden i sitten for å unngå at han spretter opp fra dekken.
- timing på belønning og kommando!
- kun lov å gi kommando under lineføring ved "taktskifte", dvs. etter holdt, ved sakte marsj osv.




Fellesdekk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar