mandag 3. september 2012

Trening til Tollerlagkampen

Nå nærmer lagkampen seg med stormskritt og vi trente en økt med Dina og Tone på Landfalltjern. Startet med ro ved sekken en god stund mens vi la slagplaner for treningen. Valpene var også flinke. Det er diverse forstyrrelser i form av hunder, turgåere og syklister.

Startet med lange markeringer tvers over gressplenen mot en stor bjørk. Rett før Sprocket skulle starte, lekte en labradorvalp i vannet. Jeg ventet til denne var gått til bilen. Dummy ble kastet med litt lyd. Han løp rett ut og apporterte fint, hadde et godt bilde av hvor han skulle. Distansen var ca 50 m.

Gjentok fra samme sted, men da slapp han dummien et stykke bort og tok seg en snuse- og tisserunde. Måtte jobbe en del for å få han inn. Prøvde igjen, og det samme skjedde, bare at denne gangen hentet han ikke dummien i det hele tatt. Har det blitt for mye jakttrening og dummy i det siste? Nå gikk vi ca fem meter fra den dummien og tok den som dirigering i stedet. Det gikk bra og jeg passet på å juble ekstra.

Vi hadde kjøpt kamuflasjenett og skulle prøve tolling. Brukte mye tid fram mot nettet for å øve inn en rolig, smygende bevegelse. Måtte snu og ta et par skritt bakover innimellom. Tollingen begynte bra og han tollet fint på to kast med ball. Hadde fokus på ro, rolig belønning, ingen øyekontakt og at han skal være i dekk til ballen er kastet.

Kast nr 3 ble litt langt og jeg forsto med en gang at jeg "mistet" han. Ny seiersrunde og sement i øra!! Fikk han inn til slutt og da bar det rett i bilen. Ingen øyekontakt på vei bort og han gikk sin beste fot noensinne!! Tror han forsto at han hadde driti seg ut.

Etter at Dina hadde tollet, hentet jeg Sprocket igjen og vi gikk fot mot vannet. Jeg ville teste om det var vannet eller forventningene til arbeid ved nettet som var problemet. Han gikk fint mot vannet, og ble først høyere da vi nærmet oss nettet. Vi smøg ned til nettet, fokus på ro osv denne gangen også. Etter at han hadde ligget rolig i dekk et par minutter, gikk vi fot bort fra nettet og mot plenen. Nok en flott fot med god kontakt! Vi avsluttet økta med dette. Fikk masse ros for flott arbeid etter tenkepause i bilen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar