søndag 28. september 2014

Redrivals kennelsamling på Sølen

I helga har vi vært på Sølen og hatt kenneltreff for Redrivals. Av hundene i husholdningen var det Astro som naturlig nok sto i fokus, men Sprocket fikk også trene litt.

Lørdag formiddag forsøkte jeg å trene dirigering med Sprocket ute på sletta ved lydighetsbanen. Jeg la ned en dummy på hver side av Sprocket, ca fem meter unna. Det viste han ganske tydelig at han ikke gadd. Han hentet den første jeg sendte på og avleverte fint, men mens jeg la den tilbake hentet han dummien på motsatt side. Først tenkte jeg at jeg hadde gjort det for lett for han og la en dummy bak og en foran i tillegg, men da jeg sendte bakover gikk han til nærmeste tre og pisset. Det var ikke snakk om at han skulle hente flere dummier!

Etter lunsj la jeg et spor. Det var 230 m, med to høyrevinkler og fem pinner. Det var sol og opphold, men en del vind. I starten hadde vi sidevind og midtveis motvind. Sprocket sporet med god motivasjon hele veien og fant de fire første pinnene. Han lot seg ikke forstyrre av vårt medfølgende publikum. Det var godt å se at han jobbet konsentrert om oppgaven sin.

På søndag fikk Sprocket en god oppvarmingstur på ca halvtimen før jeg skulle trene markeringer. Det var ganske sur vind så jeg ville at han skulle være god og varm på grunn av HD'en. Christian kastet en dobbeltmarkering ca 100 m unna. Sprocket hadde litt lyd og uro på linjen, så jeg tok en liten sving før han ble sendt. Den første fant han raskt og tok en ørliten seiersrunde før avlevering. Den andre søkte han etter i sirkler i riktig område, og jeg blåste søkssignal da han var nært.

Neste runde gikk kastene til nogenlunde samme sted. Sprocket var roligere og markerte godt. Han løp så og si rett på begge dummiene og avleverte fint i hånd. Tennisballen i belønning ble satt godt pris på! Jeg var nøye på å gå han ned igjen i ca ti min før han fikk på dekken og ble satt i bilen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar