søndag 11. august 2013

Spor som ender helt på bærtur

I dag har vi vært i Røysjømarka og gått spor - inspirert av helgens NM i bruks der sporene ble lagt i samme område. Det er mye lyng og bartrær, men ganske kupert og nærmest ufremkommelig flere steder. Det var varmt og sol med oppholdsvær. Christian og jeg la først spor for hverandre, to litt korte D-spor med et par ekstra pinner. Sprocket sitt spor ble lagt nært et sted der ei voksen dame og to guttunger plukket bær - en flott forstyrrelse tenkte vi.

Sporet til Sprocket lå ca 20 min og hadde to venstrevinkler. Mens vi ventet kom det en svart flat-lignende hanne med eier forbi og den gikk der sporet startet. Derfor ville jo Sprocket selvsagt sjekke ut området der før han kunne konsentrere om sporet... eller konsentrere om sporet er å overdrive. Det neste vi skulle var å krysse stien der nevnte hund og et gammelt ektepar hadde gått. Vi har aldri vært i dette terrenget og var litt overrasket over hvor mye folk som var ute. Etter litt hjelp fra sporlegger Christian kom vi oss til slutt på rett vei og fant to pinner. Men nå var vi så nært der bærplukkerne hadde gått og de hadde nok trasket over sporet, så resten ble bare rot.

Heldigvis hadde vi sporet jeg la for Astro. Sprocket fikk gå dette umiddelbart slik at vi ikke ødelegger moroa med spor. Dette hadde to høyrevinkler og fire pinner i tillegg til sluttpinne. Her var terrenget uberørt hele veien, bortsett fra en sti som måtte krysses. Sprocket sporet veldig bra og jobbet konsentrert. Han fant tre av pinnene underveis. Da vi skulle krysse stien ville han først følge den, men jeg bare sto stille og holdt kroppen vendt den veien vi skulle. Dette førte til at han tuslet videre i sporet på riktig sted. Han måtte ha litt hjelp/bremses for å finne slutten, men alt i alt var dette et godt stykke arbeid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar