onsdag 13. mars 2013

Ferdselsprøve-kurs kveld 1

I kveld har vi vært på første kveld av ferdselsprøve-kurset  med nstruktører Torill og Trond-Egil Groth. De er et hyggelig og dyktig ektepar med mange års erfaring med Schäfere. De syns det er best å jobbe i korte, effektive økter. Vi trente på parkeringen ved Sande rådhus.

Vi trente lineføring og dekk med forstyrrelse. Det er viktig å ha en rak og bestemt holdning samt et godt tempo, da følger hundene lettere etter. Vi gikk lineføring mot instruktør, gjorde holdt og hilste, uten at Sprocket skulle hoppe mot instruktør. Vi gikk lineføring mot en klynge mennesker, slalåm mellom mennesker og lineføring foran og bak en rad med hunder og førere.Alt dette gikk veldig fint.

Sprocket virket veldig på nett i dag og jobbet bra. Skikkelig stolt over at han plutselig var så med! Til og med belønning med hjemmelagd tøy-draleke av koppehåndkle fikk jeg han med på i dag og det to ganger!! Kan det være utendørs-miljøet som gjør det?

Slagplan for framtidig innendørs trening UTEN snusing: snusing inne i hundeparken er IKKE lov og skal korrigeres, men aller helst unngås. Jeg skal ha med bur, trene korte økter og Sprocket skal rett i bur når han ikke er aktiv. All snusing skal unngås, men hvis uhellet er ute skal han ha en tydelig korreksjon.

2 kommentarer:

  1. ferdselsprøve-kurs hørtes veldig spennende ut! SÅ bra å få prøvd seg med forstyrrelser!! =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er fortsatt ledige plasser hvis dere vil slenge dere med. https://www.facebook.com/events/432094310185854/

      Slett