torsdag 25. oktober 2012

Lydighetstrening med ekstra utfordringer

I går trente vi lydighet og det var i løpet av timen to tisper med snev av løpetid tilstede. Dette var nok ekstra slitsomt for Sprocket. Han jobbet veldig godt i starten, men ble etterhvert sliten og ukonsentrert.

Vi hadde fellesdekk og Sprocket lå litt urolig og snuste i lufta, men han ble liggende. Forholdene tatt i betraktning er jeg fornøyd med det. Tannvisning gikk også fint, selv om han hoppet litt på Berit.

Berit demonstrerte hvordan vi ofte trasker avgårde for raskt etter å ha gitt en kommando. Det kan være lurt å vente et par strakser for å kunne sjekke om hunden er på nett. Belønn kontakt! Gå gradvis flere skritt før belønning gis. Noen ganger kan vi rose istedet, gjøre det litt uforutsigbart. Legg etterhvert inn en holdt før belønning. Neste trinn vil være å gjøre helt om før belønning.

Vårt fokus for treningene fremover skal være kontakt kontakt kontakt! Sprocket må slutte med snusingen. I går var dette ekstra utfordrende pga løpetispene så vi jobbet som helter begge to. Veldig fornøyd med at vi fortsatt har fremgang på treningene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar