torsdag 6. september 2012

Lydighet - konkurransetrening

I går var det konkurransetrening i lydighet i hundeparken. Vi startet med tannvisning. Sprocket var ikke helt på nett i starten. Han hadde i et øyeblikks uoppmerksomhet fått hilse på en border collie og hadde kun øyne for denne. Men runde nr 2 gikk fint. Han ble sittende og fikk vist tennene.

Neste på programmet var fellesdekk to minutter. Han ble liggende ca 2 m unna nevnte border collie, men det gikk kjempefint. Belønnet et par ganger underveis.

Jeg fikk hjelp med lineføring. Timing på irettesettelse og belønning er viktig. Korrigere FØR han rekker å mislykkes og belønne så fort han har ønskelig adferd. Ble anbefalt å ha et dressurhalsbånd og etter at det ble demonstrert hvor god effekt det kan ha på Sprocket bar det rett i sjappa. Kjøpte også et kort bånd som var til halv pris. Fikk også tips om å ha en godbit inni venstre hånda. Vi skal nok få orden på lineføringen!! Vi fikk jobbet bra og jeg er fornøyd med hvor oppmerksom han kan være.

Avsluttet økten med innkalling. Han var litt treg første gangen. Det er lurt å jobbe og oppmuntre hunden til rett adferd på trening. Andre runden gikk mye bedre. Fin innsitt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar