onsdag 29. august 2012

To treninger på en dag!!

I dag trente vi først sammen med Tone og Dina fram mot Tollerlagkampen. Vi skulle teste om de kunne trene felt samtidig da dette kan være god taktikk på lagkampen. Vi var i Skoger.

Startet derfor med å finne et område som inneholdt litt ulik vegetasjon. Slang inn 16 dummier der av forskjellig størrelse. Dina hentet et par stykker først. Så hentet Sprocket et par før vi sendte de ut samtidig. Dette fungerte helt utmerket. De konsentrerte seg om oppgaven og søkte godt.

Etter en pause gjentok vi, men da sendte vi dem samtidig helt fra starten. Vi sto i hver vår ende av feltet. De jobbet godt og rensket feltet igjen. Mot slutten ble Sprocket gående lenge og søke uten å finne noe, så han fikk en motivasjonsdummy kastet inn før han avsluttet (Dina hadde rensket ferdig).

Vi avsluttet økta med en lang markering i bratt oppoverbakke med terrengskifte. Strekningen ble ca 50 m med et godt markeringspunkt. Begge hunder fikset oppgaven strålende.

Så bar det videre til neste økt for vår del. Jeg har meldt oss på konkurransetrening for bronsemerke/klasse 1-ekvipasjer i DBHK. Første trening var i hundeparken i går. Siden Sprocket hadde trent en del allerede, både fysisk og mentalt, ville jeg bare trene en ting: vi trente rett og slett sitt og bli lenge! Det var mye forstyrrelser og andre hunder og løpetispe. Belønnet innimellom og tilsammen satt han over 20 min!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar