mandag 9. september 2013

Jakttrening uten knalling!

I dag har vi trent jakt ved hogstfeltet på Bikkjebu etter metodene vi lærte i Hemsedal. Mitt fokus var å unngå knalling. Vi la opp et lite felt med fire små dummier, et dirigeringsområde med to dummier og så sto Christian klar med pistol og dummier på et sted han kunne kaste både til høyre og venstre i motsatt retning av feltet og dirigeringen.

Sprocket var tent, men også ganske "samlet", så han fulgte meg fint ved fotarbeidet (dog safet jeg med hånda ved godbitlomma). Vi startet med skudd og markering. Vi lot det gå et par sekunder mellom skudd og kast, og Sprocket ble sittende rolig! Han slapp markeringen umiddelbart og fulgte villig med da vi beveget oss mot feltet. Her søkte han uten å trekke mot markeringen (det har han hatt tendens til tidligere) og fant en dummy. Som premie fikk han dermed hente markeringen (vi gikk litt fot i riktig retning først).

Nå snudde jeg meg mot dirigeringen mens han var på vei inn slik at jeg kunne sende mer eller mindre direkte. Dvs jeg fikk han ned i sitt og fokuserte blikket. Det funket veldig bra og han løp rett mot dirigeringsområdet. Jeg la på søkssignal da jeg følte han var i nærheten, stoppet da han søkte litt utenfor og fløytet igjen da han var nært. Han fant en dummy og kom raskt tilbake. I mellomtiden hadde jeg vendt meg mot Christian igjen. På nytt ble det skudd og markering, med et lite opphold i mellom. Sprocket ble sittende rolig og vi tok en liten runde med fri ved fot før han fikk hente dummien.

Etter en liten pause, fikk han en ny runde i feltet. Igjen søkte han veldig bra. Da jeg sendte på dirigeringen, tok han seg en lang runde og sjekket området der markeringene hadde gått. Astro hadde i mellomtiden hatt sin runde trening, og her måtte vi kaste en ekstra påvirkning så det er mulig han mente det lå igjen noe der. Han fikk to forsøk, hvorav jeg på den første fremadsendingen kom til å sende han idet blikket var litt fokusert "feil" vei. På tredje forsøk kastet Christian en dummy til dirigeringsområdet som en påvirkning - Sprocket ble sittende. Nå hentet han først markeringen og senere gikk han rett ut og fant dummy da jeg dirigerte til samme område.

Jeg lurer på om Hemsedal-metoden begynner å sitte. Sprocket stresser ikke med å hente markeringen fordi han vet at han får hente den på et eller annet tidspunkt. Jeg syns ihvertfall dette var en veldig fin trening og jeg følte alt stemte. Det kan hende at det hjalp å trene kun på land, dvs. at ved å kombinere med vann blir det altfor heftig. Sprocket virker sprek og frisk fra problemene med lyskemuskelen. Han var mye bedre da vi var hos spesialisten forrige uke og da kommer ofte arbeidslysten og konsentrasjonen tilbake. Sprek må kanskje tas med et lite forbehold - han har ikke verdens beste kondis og det vil vi aldri pushe han på heller, men det er heldigvis ingenting feil med hodet og motivasjonen når han føler seg bra fysisk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar