mandag 11. februar 2013

Fint tips til å trene avstandskommandering og hopp over hinder

I kveld har vi vært på konkurransetrening i hundeparken igjen. Renate var tilstede som instruktør. Hun ga tips når det gjaldt trening av avstandskommandering og hopp over hinder.

En smart måte å trene avstandskommandering på er å ha hunden i sitt, holde en godbit svært nær snuta og kommandere dekk. Motsatt holde en godbit nesten under snuta når hunden ligger i dekk og kommandere sitt. Dette er svært vanskelig for hunden. Det er først når hunden takler dette helt perfekt at det er lurt å øke avstanden til hunden. Bakbeina skal være på samme sted hele tida, dette gjelder også når man kommer så langt at hunden skal kommanderes i stå.

Sprocket taklet bedre å bli kommandert i dekk fra sitt, enn til sitt fra liggende. Han ble litt frustrert og tilbød adferd som å rulle for å få belønning.

Ved hopp over hinder skal hunden kunne kommanderes over hinderet uansett hvor den er plassert i forhold til hinderet. Måten å lære inn dette på kan være at man står nært den ene siden på hinderet, kommanderer hunden over og kaster en godbit. Etterhvert hopper hunden gladelig over hinderet, og du kan øke din avstand til hinderet. På sikt skal hunden kunne kommanderes fra nærmest hvor som helst til å hoppe over.

Sprocket kan kommandoen hopp og jeg kunne stå et stykke unna. Han stakk av et par ganger, han blir veldig gira av å hoppe, men jeg syns øvelsen gikk fint.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar