lørdag 27. oktober 2012

Østlandstoller-valpetreff

I dag har vi hatt en flott dag i Oslo på valpetreff med Østlandstollerne. Vi møttes på klubbhytta til Retrieverklubben i Sørkedalen. Det var strålende sol fra skyfri himmel.

Siden det var flere nye tilstede, startet vi med en presentasjonsrunde og litt hundeprat mens vi hadde ro ved sekken. Sprocket hadde en god ro ved sekken i dag, selv om han var omringet av to løpetisper og flere ukjente hunder. Han er faktisk ganske god på ro ved sekken og det skal vi ta med oss videre.

Vi måtte jo trene litt også, og startet med lineføring. Jeg har ikke noe godt skille på "lydighetslineføring" og jaktfot enda. Vårt fokus for tiden er kontakt og at han skal følge med/ikke snuse. Han var veldig flink i dag. Forsøkte seg på snusing et par ganger, men da han forsto hva vi skulle jobbe med, fikk vi en god runde med lineføring.

Jeg ville beholde roen vi hadde hatt hele dagen, siden han har hatt en tendens til å knalle eller vise tegn på å knalle. Derfor tok jeg to dummier som jeg la rolig ned med noen meters avstand, mens Sprocket gikk i bånd ved min side. Vi fortsatte å passere dummiene, noen ganger nesten rett over, andre ganger på god avstand. Han fikk innimellom hente en dummy fra kort avstand. Jeg kastet dummien et par ganger også, og hentet dessuten dummy selv mens Sprocket fikk sitte igjen. Tanken med dette var å bryte forutsigbarheten som man ofte (ubevisst) legger opp treningen på. Sprocket var kjempeflink! Ingen tegn til å ville stikke avgårde med dummien, ingen forsøk på å plukke opp dummiene vi passerte, ingen tegn til knalling da jeg kastet og han hadde god fokus! Jeg er veldig fornøyd med dagens innsats.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar