mandag 11. juni 2012

Trening for tiden og planene fremover

Vi har i vår virkelig fått øynene opp for bruks. Både feltkurset og runderingskurset ga absolutt mersmak. Vi har trent felt noen ganger siden kurset i april og Sprocket ser ut til å like dette. Vi slet i starten med at han lett falt ut og viste usikkerhet (rundt oppgaven?) ved å tisse i feltet. Vi prøver å korrigere dette ved å reagere med en stygg "uh"-lyd, og det ser ut til å funke. Samtidig er det mye jazzing og full jubel når han henter tingene i feltet. Vi jobber fortsatt mye med påvisning, gjerne kombinert med å "miste" en gjenstand på vei tilbake. Runderingskurset er vi akkurat ferdige med, så der har vi ikke fått prøvd oss noe mer enda.
Her demonstrerer jeg "flyer" med stor innlevelse på runderingskurs og med stand-in Cleo (Sprocket hadde strekk i ryggen og måtte avstå).



I tillegg har vi såvidt begynt med jakttrening gjennom Østlandstollerne. Vi var med på deres månedlige treff for første gang i februar. Apportering av dummy er stas! Siden han har dårlige hofter har vi ikke mast på hurtighet, men lagt vekt på at han skal hente og levere uten sommel og nøling. Vi har prøvd litt dirigering og markering med to gjenstander og det funker fint. Vi øver også på at han ikke skal sette avgårde før han får beskjed.

Vi har deltatt på jaktcup i regi av Oslo og omegn retrieverklubb. Foreløpig har vi kun fått vært med på post 2, der vi fikk 17 poeng. Sammen med Tone, Øivind og Dina har vi hatt noen økter på et jorde i Skoger, og vi har blitt så flinke (?) at vi har meldt oss på Tollerlagkampen i september. Vi trener fram mot Tollerlagkampen sammen med flere hunder og setter sammen et lag når det nærmer seg.

I uke 25 skal vi til Evje for å være med på sporkurs arrangert av Norsk brukshundsports forbund.

I uke 29 bærer det til Hemsedal for å delta på jaktkurs for tollere, Hundeferie i Hemsedal, sammen med Tone, Øivind og Dina (og valpen Bizzi som de akkurat har fått i hus).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar